Friday, 27 January 2012

DREAMS~

Assalamualaikum~


Aku terbaik dimata aku~


I AM KING. Sebab apa aku cakap aku ni King? of course la kan kalau aku ney Queen, aku ney perempuan r~takkan laa aku nak tukar jantina kan..ahaks~

apa yang aku maksudkan dengan king dekat sini bukan sebab nama aku ney king. tapi aku ney king dalam dunia aku. Korang cuba bayangkan, kalau lah korang ney hamba dalam dunia korang? wt* was that? korang punya impian and terserah lah pada diri korang kan.

Impian dalam diri korang ok~

Aku ni seorang yang optimis dalam mengejar cita-cita walaupun aku ni bukan seorang yang pandai ok~ Bagi aku semua orang ada impian dan ada hujah tentang apa yang mereka impi kan. even budak baru umur 10 tahun pun ada impian ok~

Impian ney tak terbatas betul tak. so kalau korang cakap korang nak jadi king of the king pon tak mengapa coz yela, nama pon impian.

ok, cuba korang fikir, apa korang punya impian........~

     "Aku nak kahwin dengan anak datuk. kalau tak ada anak datuk pon, anak tan sri pon jadi la"


     "Aku nak jadi orang paling kaya dekat dunia, senang sikit aku nak beli barang yang aku gila2 kan"


     "Aku nak melancong ke italy"


     "Aku nak jadi seorang yang berjaya didunia dan diakhirat, mudah-mudahan aku beroleh kejayaan"


haha~korang punya impian. ada aku kisah. kalau ada orang cakap korang punya impian tu tak munasabah or munasarawak. just let them ok. Bagi aku yang serba tak tahu ney, orang yang menghina impian korang tu tersangat la teruk. Why u said like that mr.SA? haloo~ korang tak tahu ker. Impian adalah impian ok. tak ada sesiapa pun boleh menyangkal impian kita kecuali diri kita sendiri.

     "weh mr.SA, boleh ke aku jadi macam apa yang aku impikan?"


well, to me, benda ni terpulang kepada individu tu sendiri. Sama ada dia nak mengejar apa yang dia impikan or hanya menjadikan impian sebagai impian yang kosong. Aku bagi hipotesis dalam sains la kan. Semakin besar impian seseorang, semakin besar pengorbanan yang perlu dilakukan. Kalau korang nak equation, pandai-pandai cari sendiri k~

 Dreams and Goals

2 comments:

  1. its up to u~
    as long tak bercanggah dengan hukum tuhan n hukum alam suda..
    hee~

    ReplyDelete