Wednesday, 23 January 2013

Seteguk info: Amazing Traffic Light

Assalamualaikum~
Hai uoollss~ Semua orang tahu kan apa itu lampu isyarat. Kalau ada yang tak tahu tu macam biasa lah, uoollss boleh la tanya dekat pak cik google kan dan aku nak cerita sikit tentang lampu isyarat yang ada dekat jerman.



Ok, Apa yang menarik nya tentang lampu isyarat di jerman ni adalah, ia diletakkan dengan aplikasi yang dinamakan 'Traffic light street pong' hanya pada sesetengah tempat lah dan hanya boleh digunakan untuk pejalan kaki yg menunggu untuk melintas jalan. So, dalam masa uoollss tunggu untuk lampu hijau ni, uoollss boleh lah bermain dengan street pong ni dengan mencabar orang yang juga menunggu lampu traffic light ni tukar hijau.



Menurut sumber, idea ni datang daripada 2 orang pelajar daripada University of Applied Science and Arts (HAWK).


No comments:

Post a Comment